top of page

Wethouder Ronald Weerwag over het Sportakkoord

Sinds mijn negende woon ik in Zoetermeer. Een paar keer ben ik uitgevlogen maar altijd teruggekomen naar Zoetermeer, mijn thuis. Ik sport graag, vroeger deed ik veel aan judo en basketbal. Nu ga ik in mijn vrije tijd veel hardlopen om te bewegen en mijn hoofd leeg te maken.

Als wethouder van onder andere sport, ben ik blij dat Lokaal Sportakkoord Zoetermeer II een feit is. Afgelopen jaren heb ik gezien dat er mede dankzij het Sportakkoord veel mooie, gevarieerde projecten en samenwerkingen tot stand zijn gekomen. Projecten waarmee veel Zoetermeerders in beweging zijn 

IMG_0422.jpeg

gebracht. Dat is tenslotte het doel van het Lokale Sportakkoord Zoetermeer, dat er zoveel mogelijk inwoners uit Zoetermeer voldoende bewegen en plezier beleven aan sport. In onze mooie openbare ruimtes of bij één van de Zoetermeerse sportaanbieders die onze stad rijk is.

Ondanks het mooie en gevarieerde sportaanbod in Zoetermeer zie ik helaas ook uitdagingen in Zoetermeer. Bijvoorbeeld sportorganisaties die het zwaar hebben, lage sportdeelname onder bepaalde doelgroepen, groeiend overgewicht en motorische achterstanden bij onze jeugd. Met Lokaal Sportakkoord Zoetermeer II zullen wij deze uitdagingen niet zomaar een halt toeroepen, we moeten realistisch blijven. Maar ik heb er veel vertrouwen in dat wij met elkaar bepaalde ontwikkelingen om kunnen draaien. Meer dan ooit zijn wij ons er namelijk van bewust dat sporten, bewegen en een gezonde leefstijl enorm belangrijk zijn.

Als wethouder sport ben ik dan ook erg blij met de inzet van veel organisaties en vrijwilligers die een bijdrage leveren aan een vitaler Zoetermeer. En ik ben blij met de voortzetting van het Lokaal Sportakkoord Zoetermeer waarmee wij weer veel Zoetermeerse organisaties een (financiële) duw in de rug kunnen geven.

Met veel interesse volg ik de ontwikkelingen. Grote dank aan iedereen die zich ervoor inzet om (nog) meer Zoetermeerders in beweging te brengen!

 

Ronald Weerwag

Wethouder gemeente Zoetermeer

Portefeuillehouder Sport

bottom of page